درخواست بیمه سلامت کردستان برای همکاری در حذف هم پوشانی بیمه

مدیرکل بیمه سلامت کردستان با اشاره به اینکه درصد بالایی از بیمه شدگان تحت پوشش بیمه سلامت هم پوشانی بیمهای دارند و از خدمات چند دستگاه بیمه گر استفاده میکنند، از مردم استان خواست تا به منظور استفاده نیازمندان از بیمه سلامت و جلوگیری از سوء استفاده برخی افراد، دفترچههای اضافی خود را تحویل داده و نسبت به حذف بیمه اقدام کنند.
کردنامه: انور اسماعیلی در نشست با اصحاب رسانه کردستان، از راهاندازی سامانه ۱۶۶۶ به صورت رسمی در کردستان همزمان با سراسر کشور خبر داد و اظهار کرد: بیمه شدگان و مردم استان میتوانند پیشنهادات، انتقادات، مشکلات ارائه خدمت و خدمت دهندگان و … را به صورت ۲۴ ساعته از طریق این سامانه با بیمه سلامت مطرح کنند و پاسخ خود را دریافت کنند.
وی افزود: این سامانه در ساعات اداری به صورت زنده پاسخ تماس گیرندگان را می دهد و در خارج از وقت اداری هم، صدای آنها ضبط میشود و سپس برای پاسخگویی به بخش مربوطه ارجاع داده میشود.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان همچنین از انعقاد تفاهم نامهای با صدای مرکز استان خبر داد و گفت: بر این اساس به صورت زنده در برنامههای ۲۰ تا ۳۰ دقیقهای، در رادیو موارد مورد نیاز را اطلاع رسانی میکنیم و همچنین صدای مردم به ویژه روستاییان را شنیده و پاسخ خواهیم داد.
وی تاکید بر شنیدن خواسته روستاییان را به این دلیل دانست که صندوق روستایی بیمه سلامت در کردستان ۶۰۰ هزار نفر عضو دارد و بیشترین ماموریت بیمه سلامت در این صندوق است و ادامه داد: ارتباط از طریق رادیو را به این منظور پیگیری می کنیم که با مردم روستاها بیشتر در ارتباط باشیم.
اسماعیلی همچنین از آغاز بکار نظام ارجاع الکترونیکی با همکاری علوم پزشکی خبر داد و افزود: با آغاز بکار این نظام سه مشکل فاصله مکانی، صرف زمان و هزینههای تحمیل شده روستاییان حل خواهد شد و امیدواریم با راهاندازی این سیستم شاهد ارتقای خدمات بیمه سلامت در سطح روستاها باشیم.
وی عنوان کرد: بیمه همگانی یکی از شش صندوق بیمه سلامت است که در کشور ۹ میلیون نفر و در استان ۳۷۰ هزار نفر عضو دارد و طبق مصوبه هیئت وزیران دارندگان دفترچه بیمه همگانی امکان استفاده از خدمات بخش خصوصی را ندارند و به منظور رفع این مشکل صندوق دیگری به نام دفترچه ایرانیان داریم که ۵۰ درصد هزینه آن را بیمه و ۵۰ درصد را دارنده دفترچه باید پراخت کند و و افراد با داشتن این دفترچه میتوانند در تمام مراکز درمانی دولتی و خصوصی، خدمت دریافت کند.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان همچنین در خصوص مصرف دارو در استان، اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش زیادی از هزینههای بخش خصوصی در کردستان به دارو تخصیص داده میشود مردم نباید تحت تاثیر جو روانی قرار گیرند و به دلیل احتمال کمبود دارو و گرانی، اقدام به انباشت دارو نکنند.
وی این وضعیت را به ضرر بیمه و مصرف کننده دارو دانست و ادامه داد: در داروهای مورد تعهد بیمه سلامت تا کنون کمبودی وجود نداشته و موردی از کمبود دارو گزارش نشده است.
اسماعیلی ضمن اشاره به ضرورت رعایت نحوه و میزان مصرف دارو، گفت: اگر مردم همکاری کرده و استاندارد مصرف دارو را رعایت کنند، به سمت سیاستهای محدود کننده پیش نخواهیم رفت.
وی از آغاز طرح حذف هم پوشانی از ابتدای شهریور خبر داد و یادآور شد: اجرای این طرح با همکاری علوم پزشکی آغاز شده و به تمام بیمارستانها و مراکز درمانی اعلام شده و از همه مردم تقاضامندیم برای تحویل دفترچههای اضافه اقدام کنند تا هزینه ها برای افراد نیازمند و مستحق صرف شود و از سوء استفاده برخی افراد جلوگیری شود.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان خاطرنشان کرد: ضمن احترام به مردم، در صورت عدم مراجعه داوطلبانه، به ناچار هنگام مراجعه به مراکز درمانی تا تحویل یکی از دفترچههای اضافه و حذف از بیمه، خدمتی به آنها ارائه نخواهد شد و ما به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل برای مراجعه کنندگان، خواهشمندیم به صورت داوطلبانه اقدام به تحویل دفترچه اضافه کنند.
وی با اشاره به اینکه در کردستان یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: هزینه سالانه بیمه سلامت کردستان برای بیمه شدگان ۴۰۰ میلیارد تومان است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه ۶ درصد کل اعتبارات بیمه سلامت برای بیماران خاص هزینه میشود، اعلام کرد: در استان ۲ هزار و ۵۰۵ بیمار خاص داریم که هزار و ۹۰۰ نفر از آنها دفترچه بیمه سلامت دارند.
وی همچنین از راه اندازی شورای اطلاع رسانی در بر اساس سیاست سازمان مرکزی در کردستان خبر داد و گفت: از این طریق اخبار و اطلاعات به صورت هماهنگ و به موقع از طریق شورا به اطلاع مردم خواهد رسید./ایسنا