سه شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲

معادن حساب‌های بانکی خود را در کردستان افتتاح کنند

پنج شنبه - ۳ شهریور ۱۴۰۱
معادن حساب‌های بانکی خود را در کردستان افتتاح کنند

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: شرکت‌های سرمایه گذاری فعال در بخش معادن استان کردستان، بایستی حساب‌های بانکی خود را در این استان باز کنند.

به گزارش کردنامه، ارسلان ازهاری روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان کردستان، با اشاره به اینکه منابع بانکی استان کردستان ۶ دهم درصد از منابع کل کشور است، افزود: شرکت‌ها و معادن فعال در کردستان‌ بایستی حساب بانکی و گردش مالی خود را در این استان افتتاح کنند تا تسهیلات بانکی و منفعت آنها به استان برسد.

وی با اشاره به اینکه کردستان بهره‌ای از فعالیت اقتصادی این شرکت‌ها نمی برد، گفت: این یک تکلیف قانونی و مطالبه جدی ماست و  معادن و شرکت‌های سرمایه گذاری که اینجا فعالیت می کنند باید حساب‌های بانکی خود را در استان افتتاح کنند.

ازهاری پنج محور توسعه استان را بخش های آب، کشاورزی، صنعت و معدن، گردشگری و تجارت و بازرگانی دانست و ادامه داد: یکی از موضوعات بسیار مهم استان معادن آن هستند که حقوق دولتی معادن باید به خود استان بازگردد.

وی اعلام کرد: از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۴۰۰ حدود یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن استان کردستان به حساب خزانه واریز شده است که به استناد ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه باید ۱۵ درصد از این حقوق دولتی (رقمی حدود ۲۴۰ میلیارد تومان) تاکنون برای ایجاد زیرساخت‌ها به خود استان اختصاص می‌یافت اما تاکنون ۲۳ میلیارد تومان (بالغ بر ۱٫۴ درصد) برای استان واریز شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یکی دیگر از مطالبات اصلی استان در بخش معادن را واریز حقوق دولتی به حساب خود استان عنوان کرد و افزود: طبق قانون بایستی معادن استان‌ها تا یک درصد از فروش خود را به حساب خزانه واریز کنند تا دوباره برای استان هزینه شود که رقم قابل توجهی نیز تاکنون در این بخش واریز نشده است.

وی در ادامه سخنان خود گفت: امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال تولید دانش بنیان، اشتغال آفرین نامگذاری شده و در این راستا تمامی برنامه‌های این سازمان نیز در سال جاری حول محور این شعار متمرکز شده است.

ازهاری افزود: برای هر شهرستان و بخش استان کردستان یک نرخ رشد اقتصادی در نظر گرفته شده که بخش‌های مختلف مکلف هستند در جهت تحقق این رشد اقتصادی گام بردارند.

وی ادامه داد: میزان نرخ‌ رشد اقتصادی پیش بینی شده امسال در بخش کشاورزی ۱۳٫۲ درصد، صنعت ۹٫۸، معدن ۲۱٫۴ و خدمات ۶٫۹ درصد بوده که در مجموع برای دستگاه‌های مختلف و شهرستان‌های استان نرخ رشد ۸٫۵ درصدی در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان تاکید کرد: پیگیری خواهیم کرد که این رشد اقتصادی تحقق یابد که بخش زیادی از آن در گرو بهره‌وری بیشتر از بخش‌های مختلف از جمله معادن است.

ازهاری اعلام کرد: هم اکنون ۶۲ درصد از واحدهای صنعتی استان با ظرفیت اسمی ۱۳ هزار و ۷۹ نفر مشغول به کار هستند و ۱۹۸ واحد صنعتی نیمه فعال نیز با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد در استان وجود دارد که اگر با تمام ظرفیت خود فعالیت کنند بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.

وی واحدهای صنعتی غیرفعال را ۱۶۵ واحد عنوان کرد که ۶۱ واحد آن قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند و از سال گذشته نیز تاکنون ۹ واحد دوباره احیا شده‌اند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با اشاره به فعالیت ۱۲۰ واحد دانش بنیان نیز در استان، افزود: در صورتی این واحدها می توانند تاثیرگذار باشند که ایده و فکر آنها به مرحله تجاری سازی برسد اما در این زمینه آنطور که باید استان موفق عمل نکرده است.

او ارزش تولیدات شرکت‌های دانش بنیان استان را در سه ماه نخست امسال حدود ۳۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به ظرفیتی که واحدهای دانش بنیان در کل کشور دارند ظرفیت استان ما نسبت به سایر استان‌ها رقم قابل توجهی نیست.

ازهاری در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در بخش فروش اموال مازاد دستگاه‌های اجرایی (تبصره۱۸) نیز امسال اختیارات لازم به استان‌ها داده شده و در این راستا کمیته‌ای هم تشکیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه این کمیته هر تصمیمی بگیرد لازم الاجرا است، افزود: سال گذشته ۱۴۹مجوز فروش اموال مازاد شناسایی و صادر شده که ۳۱ مورد آن با ارزش ۶۰ میلیارد تومان به فروش رسیده و ارزش ۱۱۸ مورد املاک دیگر با قیمت سال گذشته ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که بایستی دستگاه‌های اجرایی آنها را در برنامه فروش خود بگذارند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یادآور شد: در سفر رییس جمهوری به استان کردستان ۱۸۹ مصوبه در بخش‌های مختلف برای استان مصوب شد که امیدوار هستیم با تحقق آنها، شاهد تحول اساسی در حوزه های مختلف اقتصادی، زیربنایی و تولیدی استان باشیم.

image_pdf

پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
دیدگاه ها