کاهش متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها در دادگستری کردستان به ۷۲ روز

رئیس کل دادگستری استان کردستان از کاهش 30 درصدی متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها در سال گذشته 101 روز بوده است اما این میزان در سال جاری به 72 روز رسیده است.

به گزارش کردنامه، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه، به اقدامات دادگستری استان در ۱۰ ماهه سال گذشته و سال جاری اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان دی ماه همان سال، تعداد ۳۵۵ هزار پرونده وارد دادگستری استان و شوراهای حل اختلاف شده است که۳۷۰ هزار پرونده در بازه زمانی یاد شده رسیدگی شده است.
وی با بیان اینکه در ۱۰ ماهه سال جاری ۳۷۸ هزار پرونده به دادگستری و شوراهای حل اختلاف استان وارد شده و به ۳۸۰ هزار پرونده رسیدگی و مختومه شده است که این میزان رسیدگی و مختومه کردن پرونده ها، نشان از تلاش جهادی همکاران قضایی و اداری در دادگستری و شوراهای حل اختلاف استان دارد.
رئیس کل دادگستری استان کردستان ادامه داد: در زمینه اتقان آرای قضایی در دادگستری استان کردستان سه کمیته استانی تشکیل شده که شامل کمیته اتقان آراء که اعضای این کمیته متشکل از معاونین رئیس کل دادگستری و قضات دادگاه تجدیدنظر استان می باشند که آراء نقض شده را مورد آسیب شاسی قرار می دهند و همچنین کمیته مشورتی استانی که در این کمیته به سوالات حقوقی قضات استان پاسخ داده می شود و در نهایت کمیته بررسی پرونده های خاص و مسن تشکیل شده است .
وی اضافه کرد: میزان درصد ابلاغات الکترونیک در دادگستری استان در سال گذشته، ۶/۹۰ درصد بوده که در سال جاری این میزان به ۴/۹۴ درصد رسیده است .
حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه میزان مجازات های جایگزین حبس در استان از شش درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۰ درصد در سال جاری رسیده است، تصریح کرد: سرقت، توهین به اشخاص، ضرب و جرح، تخریب، تهدید، کلاهبرداری، تصادفات، افترا، رانندگی بدون گواهینامه، تحصیل مال از طریق نامشروع به ترتیب جزء دعاوی کیفری هستند که بیشترین آمار را در استان به خود اختصاص داده اند و در حوزه دعاوی حقوقی مطالبه وجه، اعسار پرداخت از هزینه محکومه، اعسار از هزینه دادرسی، مطالبه وجه بابت چک، ابطال سند رسمی، تامین خواسته، اثبات مالکیت، تامین خواسته، اثبات مالکیت و طلاق توافقی بیشترین پرونده ها را در استان به خود اختصاص داده است.
رئیس کل دادگستری استان کردستان افزود: در حوزه رفع تصرفات اراضی و در ده ماهه سال جاری ۸۹۰ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان رفع تصرف شد که ارزش ریالی این اراضی بیش از ۲۷۵ میلیارد تومان بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه ۳۷ درصد از کل پرونده های ارجاع داده به شوراهای حل اختلاف در سال جاری منجر به صلح و سازش شده است که نسبت به سال گذشته رشد داشته است، گفت: ۹ پرونده قتل عمد و ۳ پرونده به ارزش ریالی ۱۴٫۵ میلیارد با ورود و دخالت شوراهای حل اختلاف در استان منجر به صلح و سازش شده است.
حجت الاسلام حسینی همچنین به اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان در حوزه رفع موانع تولید و احیای واحدهای راکد در استان اشاره کرد و گفت: در سال جاری به مشکلات ۴۷ واحد تولیدی رسیدگی شد که از این تعداد برای ۳۵ واحد پرونده تشکیل شد و مشکلات ۲۵ واحد تولیدی حل شد و از تعطیلی این واحدها جلوگیری به عمل آمد .
وی یکی از مشکلات اصلی واحدهای تولیدی در استان را نحوه تعامل بانک ها عنوان کرد و گفت: بانک ها بیشترین مشکلات را برای واحدهای تولید ایجاد کرده که با ورود دادستانی خوشبختانه در این حوزه مشکلات بسیاری از واحدهای تولیدی حل و فصل شد.
وی با بیان اینکه سند مالکیت ۲ هزار و ۵۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی استان با مساحت ۱۴ هزار و ۸۹۵ هکتار در سال گذشته تثبیت و صادر شده است، گفت: این رقم طی امسال به ۶ هزار و ۶۶۲ قطعه با مساحت ۲۲۶ هزار و ۳۷۳ هکتار رسیده که رشد یک هزار ۴۲۰ درصدی را نشان می دهد.
وی در پایان از ساماندهی وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگ های در سطح استان خبر داد و افزود: در ۱۰ ماهه سال جاری ۳۰ هزار و ۷۸۴ مورد ملاقات عمومی در استان توسط مسئولان قضایی استان کردستان انجام گرفته است.