تاریخ انتشار : چهارشنبه 25 مهر 1403 - 9:30
کد خبر : 3871

آقایان مدیر به قلدری های اداری و سازمانی در کردستان پایان دهید

آقایان مدیر به قلدری های اداری و سازمانی در کردستان پایان دهید
چند سالی ست برخی مدیران در سازمان ها و دستگاه های اجرایی استان کردستان به نوعی رفتار خارج از عرف و چهارچوب روی آورده اند که طی آن به ترعیب، تهدید، تحدید و تخریب عزت منتقدین می پردازند.

کوردنامه؛ در سنوات اخیر هنجار زننده ای در برخی ادارات و دستگاه های اجرایی استان کردستان باب شده است که شاید بتوان آن را قلدری سازمانی در محیط کار نامید.

سوءمدیریت ها در ایجاد همگرایی و همدلی در سازمان ها، ناتوانی در ایجاد هدف و آرمان مشترک سازمانی و از همه مهمتر تامین منافع عده ای قلیل در سازمان ها و دستگاه های اجرایی استان کردستان در سنوات اخیر باعث گردیده است که بسیاری از این سازمان ها از ماموریت و ها و مسئولیت های حرفه ای خود غافل و یا دور شوند و سرگرم حلقه سازی های مضحک خودی و غیرخودی شوند.

غیراز فاصله گرفتن از اصول و ماموریت های حرفه ای، سرخوردگی و استیصال نیروی کار نیز یکی از بحران هایی است که به تبع این قلدری ها متاسفانه به اوج خود رسیده و انتظار می رود استاندار جدید کردستان به این رویه ناخوشایند و سخیف پایان دهد.

زایل کردن عدالت اجتماعی، ایجاد نابرابری، کاهش انگیزه شغلی، ناامنی شغلی و به حاشیه راندن، استراتژی برخی مدیران در مواجهه با کارکنان است.

آنان بجای در پیش گرفتن سیاست های همگرایانه و همدلانه برای ترقی سازمانی، به این گونه رفتارها روی می آورند که متاسفانه تبعات ناخوشایند آن نه تنها سازمان ها بلکه گریبان جامعه کردستان را نیز می‌گیرد.

مصادیق متعددی از فشارهای رفاهی، آزار روحی، توهین های رفتاری و اداری، تهمت، تهدید، انتقام‌گیری، طومارنویسی و دروغ‌پردازی با هدف تضعیف موقعیت غیرخودیها و تامین منافع خودیها با سوءاستفاده از مسوولیت توسط برخی مدیران دستگاه های اجرایی، در اختیار این رسانه قرار گرفته است که همگی آنها مصداق بی عدالتی و تنزل شان و شوکت سازمان هاست.

تخریب حریم و امنیت شخصی برخی کارکنان با پرونده سازی های مضحک، تلاش برای هویت زدایی و تعلق سازمانی از منتقدان، تلاش برای حذف غیرخودیها از طریق لابی گری در حوزه های روابط کار، آسیب رساندن عمدی و هدفمند به سلامت ذهنی و روحی افراد بسیار معمول شده و نیروی انسانی در این دستگاه ها قربانی علیقه و سلیقه حلقه های توطئه می شوند.

حتی گاهی وضع به‌ گونه‌ای است که آسیب‌رساندنهای عمدی و سازمان یافته به کارکنان، خانواده های آنها را نیز دچار مشقت کرده و در واقع نه تنها کارشناس بلکه خانواد اش نیز از سوی ارباب و حلقه هایش مورد انتقام قرار می‌گیرد و سیاست انزوا تا استیصال نسبت به آنها در پیش گرفته می شود.

این رفتارها که اغلب در دوره تقسیم بندی های خودی و غیرخودی در کردستان اتفاق افتاد، غالباً بصورت گسست تعلق و از بین رفتن سرمایه‌های اخلاقی و روانی در افراد نمود پیدا کرده و در مواردی حتی تعهد از کارکنان و کارشناسان دستگاه های اجرایی رنگ باخته است.

هرچند در اثر این رفتارها، آسیب تنها به کارکنان و سازمان ها نمی رسد بلکه بسیاری از مراجعان و شهروندان و ارباب رجوع ها نیز در سیستم های اداری و اجرایی استان قربانی این بحران سازی ها و قلدری ها هستند.

حلقه مشاوران تنگ نظر در برخی سازمان ها و دستگاه های اجرایی دائماً مدیران را به نقض معیارهای عرفی و اخلاقی، سستی در عدالت سازمانی، تضعیف مشارکت کارکنان در تصمیم‌گیری ها و ترویج  معیارهای دوگانه ترغیب می کنند تا در نبود شفافیت و در نبود تعاملات درون‌سازمانی، حکمرانی کماکان در چنبره خودشان باشد.

شرایطی که به سبب ماهیت معیوب آن، ساختار انسانی و اجتماعی برخی از سازمان ها در کردستان آسیب دیده و سازمان به موجودیتی ناکارآمد و زیان‌ساز دگردیسی پیدا می‌کند و یکی از مهم‌ترین تبعات آن دشواری در اجرای نظام تدبیر و تغییر است.

توسعه رفتارهای حرفه‌ای و استفاده از ساز و کارهای معتدلانه و نه مغرضانه، ارتقا و حرکت به سمت بلوغ در رویه‌ها و ارتباطات، قبول سطوحی از تعاملات باز، پرهیز از رفتارهای سلیقه ای، توسعه گفت‌وگو در تعیین اهداف و راهبردها، اجرای نظام پیشنهادها و استفاده از سازوکار مشارکت حداکثری در ترسیم چشم‌انداز سازمانی، حرمت نهادن به منتقد و مخالف از مهم‌ترین اقداماتی است که امید می رود استاندار جدید کردستان به مدیران توصیه کند تا بجای رویه قلدری در پیش بگیرند.

در دنیای فروپاشیده امروز، موارد متعددی از سوءاستفاده از قدرت و قانون و قلدری‌های آشکار و پنهان توام با تبعیض های سازمان یافته به نفع حلقه محبوبان، در اختیار این رسانه قرار گرفته که مصادیق آنها در صورت ضرورت منتشر خواهد شد.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار

اقتصاد

فتوتیتر

تبلیغات