تاریخ انتشار : جمعه 18 آبان 1403 - 9:13
کد خبر : 3920

آقای ف کیست؟ / پرده ای دیگر از تبانی فسادزا در معدن طلای قروه

آقای ف کیست؟ / پرده ای دیگر از تبانی فسادزا در معدن طلای قروه
در روزهای اخیر نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی پرده از مافیایی پیچیده و در هم تنیده در معدن طلای زرکوه قروه برداشت. شیخی زاده در گفتگوی رسانه ایش به برخی حروف اختصاری اشاره کرد و وارد جزئیات نشد اما کوردنامە بە اطلاعات دیگری در اینباره دست یافته است.

در روزهای اخیر نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی پرده از مافیایی پیچیده و در هم تنیده در معدن طلای زرکوه قروه برداشت. شیخی زاده در گفتگوی رسانه ایش به برخی حروف اختصاری اشاره کرد و وارد جزئیات نشد اما کوردنامە بە اطلاعات دیگری در اینباره دست یافته است.

وی گفته بود «مسئولان معدن طلای زرکوه قروه پول‌های هنگفتی در یکی از بانک‌ها سپرده‌گذاری کرده‌اند و با استفاده از این پول‌ها، تسهیلات میلیاردی به افرادی داده‌اند که اصلاً پایشان به استان نخورده بلکه آنها میلیاردها تومان از درآمدهای معدن را در فعالیت‌های سیاسی هزینه می‌کنند؛ کسانی که دست در جیب مردم دارند و از آدم فاسد و خطاکار دفاع می‌کنند.»

«روا نیست فردی ۱۳ میلیارد تومان از معدن داشکسن بگیرد و آن را در فعالیت‌های سیاسی هزینه کند. روا نیست جوانان بیکار قروه‌ای و دهگلانی سرگردان باشند و بستگان افراد خاص بدون آنکه پایشان به مناطق ما بخورد از این معدن حقوق دریافت کنند. آلودگی، مشکلات زیست‌محیطی همه اینها برای کسی مهم نیست، مهم این است که طلا را در آنجا استحصال کنند و از منطقه خارج کنند. باید به مردم بگویند براساس چه سندی معدن طلای دولتی به اسم اشخاص واگذار شده؟ آقای «ف» که الان سهام‌دار معدن است، چه کاره بوده که امروز صاحب طلای منطقه است و با مردم اینگونه برخورد و رفتار می‌کند؟»

منظور او از آقای ف، یکی از اعضای «خانواده فاضلی» است؛ طاهر فاضلی رئیس هیئت‌مدیره شرکت «خدمات اکتشافی کشور» و رئیس هیئت‌مدیره شرکت «معدنی زرکوه» است.

محمد فاضلی معاون مدیرعامل شرکت «خدمات اکتشافی کشور» است و میثم فاضلی عضو هیئت‌مدیره شرکت «خدمات اکتشافی اروم ماشین افرا» که نماینده شرکت «خدمات اکتشافی کشور» است.

شرکت «خدمات اکتشافی کشور» قبلاً دولتی بوده اما بعد از واگذاری معدن زرنیخ به آن در سال ۱۳۷۳ خصوصی می‌شود که اصلا مشخص نیست طی چه ساز و کاری این واگذاری رخ می‌دهد. آنها ابتدا با یک شرکت انگلیسی و بعدها با یک شرکت قزاق برای استخراج طلا از معدن زرکوه قرارداد می‌بندند: ۷۰ درصد قزاق‌ها ببرند و ۳۰ درصد خانواده فاضلی! این معدن سالانه بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال گردش مالی دارد و مشخص نیست سهمی که سهم دولتی معدن چه بلایی بر سرش می‌آید که هیچکس آن را گردن نمی‌گیرد!

طبق قانون یک درصد از فروش معادن باید برای هزینه ضرر و زیان منطقه‌ای که معدن در آن واقع است.

بر کسی پوشیده نیست هرجا طلا وجود دارد برای استحصال از سیانور استفاده می شود و فلزات سمی و سنگین زیست‌محیطی مثل آرسنیک، سیلیس، سرب، جیوه، روی و گوگرد اثرات تجمعی در بدن مردم آن منطقه وجود دارد و شواهد نشان می دهد که منابع آبی و خاکی داشکسن و اطرافش بطور کامل به نیترات و آرسنیک آلوده است.

کوردنامه دریافته است که علاوه بر موضوعاتی که نماینده مجلس مطرح کرده است شرکت طلای زرکوه در یک تبانی غیرمعمول و شبهه دار با اداره کل محیط زیست کردستان هزینه های مربوط به نگهداری و بهره برداری از ایستگاه سنجش و پایش آلودگی و آلایندگی قروه را به محیط زیست کردستان می پردازد.

بر اساس آنچه که اقبال حمیدی مدیرکل معزول محیط زیست کردستان به این رسانه گفت این رویه موضوع جدیدی نیست و قبل از وی این توافق صورت گرفته است.

با توجه به اینکه استحصال طلا آلودگی زیادی در منابع آبی و خاکی ایجاد می کند این تبانی نشان می دهد که طلای زرکوه تحت عنوان تامین هزینه های مربوط به آنالایزرهای اندازه گیری و تجهیزات ابزار دقیق ایستگاه پایش آلودگی با اداره کل محیط زیست کردستان توافق نانوشته مالی دارد.

کوردنامه همچنین دریافته است که این توافقات مالی فسادزا مانع از معرفی طلای زرکوه در بلک لیست صنایع آلاینده شده هر چند مدیرکل وقت محیط زیست کردستان از این رویه دفاع و تاکید کرد که مبنای بلک لیست صنایع آلاینده خوداظهاری واحد صنعتی است!

اظهارات محیط زیست کردستان در حالی بود که در سنوات گذشته این اداره کل به کرات حتی واحدهای ماسه شویی را بدلیل آلودگی پلمپ کرده است.

مدیرکل سابق محیط زیست کردستان در پاسخ به سوال این رسانه مبنی بر اینکه آیا فکر نمی کنید این رویه فسادزاست و این تبانی جان ساکنان اطراف معدن را به خطر می اندازد؟ گفت: بهر حال تامین بخشی از هزینه های محیط زیست کردستان توسط طلای زرکوه در راستای مسئولیت های اجتماعی است! وی البته توضیح نداد که چرا این واحد صنعتی در راستای مسئولیت های اجتماعی مدرسە و مسجد و نگارخانه و درمانگاە نمیسازد و یا باشگاە ورزشی تاسیس و حمایت نمیکند.

معدن زرکوه و فسادی که نماینده از آن پرده برداشته است مشت نمونه خرواری است از آنچه بر معادن کردستان می‌گذرد.

در آینده گزارش های مفصلی درباب دیگر موضوعات مرتبط با معدن ساریگونی و دیگر معاون کردستان و برخی واحدهای صنعتی دیگر همچون پتروشیمی اطلاع رسانی خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار

اقتصاد

فتوتیتر

تبلیغات