تاریخ انتشار : سه شنبه 9 مرداد 1403 - 19:36
کد خبر : 3642

از وسط بازان تهران نشین تا وسط بازان سنندج نشین / در کردستان چە خبر است

از وسط بازان تهران نشین تا وسط بازان سنندج نشین / در کردستان چە خبر است
با گذشت زمان و تحلیف و تنفیذ رییس جمهور منتخب و دور شدن از فضای انتخاباتی و استقرار رسمی دولت چهاردهم در پاستور، وسط بازیها و جابجایی نقشها و تغییر رنگ ها و لعابها بیشتر شده است. از مبدل شدن محاسن صورت به فیلیپ انگلیسی و اصلاح سه تیغ صورت تا تغییر ادبیات مرسوم سه سال گذشته به ادبیات دولت جدید

روز شنبە ۳۰ تیرماە ۱۴۰۳ نشستی تحت عنوان آیین شکرگزاری و سپاس در سنندج با حضور محمد حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی برگزار شد. جلسه بدان منظور برگزار شد که از دست اندرکاران و فعالان ستاد مرکزی انتخاباتی دکتر پزشکیان در سنندج قدردانی و سپاسگزاری بعمل آید. محمد حسین مرعشی که از اعضای شورای راهبری دولت چهاردهم بود در آن جلسه ضمن اشاره به بالا بودن هوش و دانش و ذکاوت سیاسی مردم کردستان و سپاسگزاری از رای ۸۰ درصدی حق خواهانه و تحول خواهانه کردستانی ها به پزشکیان وعده داد که شخصاً مطالبات مردم کردستان را در تهران و در کابینه چهاردهم پیگیری کند.

اما اظهارات مرعشی پس از آن بود که غریب سجادی رییس ستاد مرکزی انتخاباتی رییس جمهور منتخب در کردستان گفت هر وقت صحبت از بکارگیری کردها و اهل سنت در مناصب ملی می شود نام افرادی به میان می آید که در انتخابات شورای شهر و روستای خودشان نیز مشروعیت کسب یک درصد آرا را ندارند و خطاب به مرعشی گفت: اجازه ندهید مجاهدان روز شنبه کردستانی مطالبات جمعی مردم کردستان را به کام خود مصادره کنند و به ریش کسانی بخندند که آبرو و اعتبارشان را جهت کسب رای برای پزشکیان در طبق اخلاص گذاشتند. سجادی خاطر نشان کرد برخی از کسانی که امروز بنام مردم کردستان مشغول سهم خواهی هستند تنها هنرشان مرکز نشین بودن است و شجاع و صادق نیستند چون در ایام انتخابات حاضر نبوده اند با یک بیانیه یا بک سخنرانی مردم را به مشارکت دعوت کنند و کرد و اهل سنت دغدغه مند نیستند چون در تمام دوران عمر سیاسی و مدیریتی شان حاضر نبوده اند رویکردی را اتخاذ نمایند که بیانگر مطالبات واقعی و دغدغه مندانه کردها و اهل سنت باشد و خواسته ما بکارگیری افرادی در کابینه دولت چهاردهم است که معتقد به گفتمان اصلاح طلبی باشند. وی ابراز امیدواری کرد در انتخاب کردها و اهل سنت در کابینه دولت چهاردهم از شورای مشورتی ستاد دکتر پزشکیان در کردستان نظرخواهی شود. سجادی همچنین از مقابله با کسانی گفت که سوار موج می شوند و با رای مردم کاسبی میکنند.

با گذشت زمان اما و تحلیف و تنفیذ رییس جمهور منتخب و دور شدن از فضای انتخاباتی و استقرار رسمی دولت چهاردهم در پاستور، وسط بازیها و جابجایی نقشها و تغییر رنگ ها بیشتر شده است. از مبدل شدن محاسن صورت به فیلیپ انگلیسی و اصلاح سه تیغ صورت تا تغییر ادبیات مرسوم سه سال گذشته به ادبیات دولت جدید. بررسی اظهارات سجادی از نظر نشانه شناختی و تبارشناسی واژگان حکایت از وقوع برخی بازیهای کثیف و انتفاعی در تهران و در کردستان دارد. اقداماتی که بجای منافع عمومی و مصلحت عمومی مردم کردستان بیشتر منفعت و مصلحت شخصی در آنها مستتر است. فرمانداری که تا دیروز بیشترین و بزرگترین حاشیه ها را برای دولت سیزدهم در کردستان درست کرد بعداز پیروزی پزشکیان در سخنرانی هایش از حق طلبی و عدالت خواهی و … می گوید.

افرادی به اعتبار نمایندگی مجلس و متعاقب آن مرکزنشین شدن خود را شایسته پست وزارت و استاندار و … می دانند. بر اساس شواهد و شنیده ها برخی از آنهایی که امروز مدعی سهم خواهی از دولت چهاردهم در مرکز هستند تنها سوابقشان قبل از نمایندگی در انتخابات های بی رقیب، معلم نهضت بودن، کارمندی فروشگاه رفاه و یا راهدار بودن است. پرده شرم تا بدانجا دریده شده که یکی از آنها مدعی شده احدی از روسای ستاد انتخاباتی پزشکیان در کردستان به فرموده وی وارد این کارزار شده است. سوال اینجاست اگر وی در کمین گرفتن سهمی از دولت احتمالی جلیلی نبوده چرا شفاف در دفاع از پزشکیان اعلام موضع نکرده است و مخفیانه نفر اعزام کرده است؟ یا اگر آقای الف اعزامی وی به ستاد پزشکیان است، پس این حکایت لنگر انداختن نیست، پس چیست؟

دیگری که با رای معیشتی برخی از طبقات نیازمند جامعه و لابیگری برخی بلاگرهای مجازی و مجریهای تلویزیونی و کمدین ها به مجلس راه پیدا کرد، در دورانهای سخت حتی یک کلمه ولو تلویحی درباب مظلومیت مردم کردستان سخن نگفته اما امروز در تهران خود را گزینه کرد و اهل سنت برای عضویت در کابینه چهاردهم معرفی می کند.

فعالیت انتخاباتی برای سعید جلیلی یا مسعود پزشکیان یا محمدباقر قالیباف باشد هیچ ایرادی ندارد و انسانها مختارند انتخاب کنند. اتفاقاً کسی که شفاف موضع خود را اعلام می کند و بی شیله و پیله در ستاد جلیلی برای افزایش مشارکت تلاش می کرد صداقت و شفافیت وی صدشرف دارد به وسط بازی که چپ می زند و چون به تاریکی می رسد می گوید “بسم الله”

کنگر خوردن در ستاد آن یکی و لنگر انداختن در ستاد این یکی اما مختص مرکزنشینان و مجاهدان وزارت نفتی و وزارت راهی و … نیست این ویژگی در کردستان اتفاقاً عیان تر است. یکی مدیرکل ستادی استانداری کردستان است و در حالی که خنثی و با احتیاط منتظر صبح شنبه بود تا موضع بگیرد با کمک ده میلیون تومانی به ستاد پزشکیان برای تسویه بدهی ها، خود را نامزد معاونت استانداری کردستان در دولت چهاردهم معرفی می کند.

یکی مدیر فلان اداره کل در حوزه خدمات اجتماعی است و با آنکه با حمایت قاطع اصلاح طلبان در اواخر دهه ۹۰ رییس شد اما اقبال به وی روی آورد و در دوران سه ساله دولت سیزدهم نیز مدیر ماند اما در دوران انتخابات بجای پرداختن به امورات جامعه هدف، از سویی تامین کننده شکر و شربت ستاد جلیلی بود و از سوی دیگر کارمند خود را به ستاد پزشکیان اعزام کرده تا تبلیغ کند که با آقای رییس هماهنگ است و نماینده آقای رییس است.

یکی مدیر فلان شرکت خدمات رسان است و با آنکه ششدانگ خود و معاونینش در خط مقدم کار انتخاباتی برای دکتر جلیلی بودند و علوم مهندسی را از زمان قالوبلی برآمده از گفتمان ایشان می دانستند و کانال و گروه ملی و استانی تشکیل دادند در فردای پیروزی آقای م ـ ب معاون سقزی اش را به آیین شکرگزاری ستاد پزشکیان اعزام کرد تا سبدی در صف بگذارد.

استاندار دولت سیزدهم در کردستان اگر قبل از انتخابات می دانست بر روی دیوار چه پدیده هایی یادگاری بیهوده نوشته است شاید از فرط نمک خوران نمکدان شکن سر به بیابان می گذاشت.

یا مدیر فلان سازمان که در مکتب اصلاح طلبی در کردستان پرورش سازمانی یافت و نطق پیش از دستور نماینده مجلس برگ برنده ای شد تا در صدفه ای میمون رییس شود و با خواندن عملکرد و رزومه یکساله مدیریتی اش بیشتر وظایف سازمان تبلیغات اسلامی به ذهن متبادر می گردد تا سازمان توسعه ای، اگرچه برای ستاد جلیلی در ایام انتخابات دلبری می کرد، اکنون از طریق خدم و حشم نامحسوس اداری اش دست به تبلیغات و پروپاگاندای سیاسی زده و اظهار میدارد که من از بیخ دندان اصلاح طلب بوده و هستم و خواهم ماند. مهمترین تخصص ایشان البته در دوران مدیریتش پرونده سازی برای کسانی بود که مثل وی تغییر رنگ ندادند و در مقابل دوربین سیاهپوش نشدند!

اصلاح طلب بودن، اصولگرا بودن یا مستقل بودن ارزش نیست و فقط یک باور و گفتمان سیاسی و یک انتخاب آزاد است و نه تنها هیچ یک بر دیگری ارجحیت ندارد بلکه انتخاب هیچ مکتب و گفتمانی فی النفسه ایرادی ندارند، ایراد از وسط بازی و پشت گوش مردم و مخاطبان را مخملی فرض کردن است.

کاربدست دیگری بازار را قرق کرد تا ملزومات و اقلام اهدایی غیرنقدی برای ستاد جلیلی تامین کند تا جایی که شکر در کردستان کمیاب شد اما اکنون اظهار کرده است که من مرید معاون اقتصادی استاندار کردستان در دولت روحانی بوده ام و هستم و خواهم ماند و اصلاح طلبی در ذات من است.

باز هم تاکید می شود اقدامات مدیر فلان سازمان که از فعالان اقتصادی و کارآفربنان برای ستاد دکتر جلیلی کمک مالی جمع آوری کرد، یا فلان مدیر تامین کننده نهار سفر جلیلی به کردستان و یا … که در عرصه انتخابات فعال بودند فعلشان و اقدامشان اگر صرفاً در یک سمت بازی بوده باشد ایرادی ندارد. ایراد این یادداشت به آنهائیست که وسط بازی می کنند و یک شبه میدان بازی را به نفع  خود تغییر می دهند و از مدافع و هافبک کاندیدای بازنده یهویی نیمکت نشین و سبد به دست کاندیدای پیروز می شوند.

مجمع مشورتی ستاد پزشکیان در کردستان منتظر تصمیمات دولت چهاردهم مانده است اما مخالفینشان در میدان وسط از هول حلیم در دیگ افتاده اند. ادامه دارد…

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار

اقتصاد

فتوتیتر

تبلیغات