اهم اهداف، برنامه ها، بیم ها، امیدها، وعده ها، وعیدها و تئوریهای آرش لهونی در آستانه سه ماهگی انتصابش بعنوان استاندار کردستان
کردنامه؛ استاندار کردستان با اشاره به اینکه از نقد و نظرات اهالی رسانه استان استقبال می کنیم، گفت: معتقدیم رسانه در همه بخش های جامعه می تواند تاثیرگذاری داشته باشد.
وی گفت: از رسانه ها انتظار داریم چشم خود را بر کاستی ها و مشکلات نبندند.
لهونی تصریح کرد: در شرایط کنونی درآمد سرانه مردم استان اختلاف معناداری با میانگین کشوری دارد، استان دارای نرخ بیکاری بالایی است و سهم تولید ناخالص داخلی استان هم به نسبت متوسط کشوری پایین تر است.
به گفته وی حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی هم از دیگر مسائلی است که استان با آن مواجه است.
لهونی خاطر نشان کرد: بخش های کشاورزی، گردشگری، معادن و تجارت مرزی ظرفیت های فراوانی دارد، اما مادامی که برنامه اصولی در این حوزه ها داشته باشیم می توانیم به توسعه پایدار و همه جانبه دست پیدا کنیم.
وی اضافه کرد: باید براساس اسناد بالادستی، سند بودجه سالانه و سند آمایش سرزمین ویژه استان که از سال ۱۳۹۹ به تصویب رسیده است، برنامه های خود را اجرا کنیم.
به گفته وی بر مبنای اسناد مذکور در حوزه های مختلف، مسیر یا نقشه راه ترسیم و برنامه هایی که اجرایی تر است را تدوین می کنیم و براساس آن حرکت خواهیم کرد.
استاندار کردستان گفت: معقتدم اگر قرار باشد اتفاقی در راستای توسعه استان بیافتد در مسیر ترسیم شده خواهد افتاد لذا می طلبد در این رابطه گام برداریم.
لهونی خاطر نشان کرد: تخصیص ۱۹.۵ میلیون مترمکعب از پساب تصفیه خانه فاضلاب سقز که پیش از این برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده بودند، را برای این شهرستان گرفته ایم و منتظر ابلاغ آن هستیم.
وی با بیان اینکه در وضعیت سیما و منظر شهرهای استان نسبت به یکی دو دهه اخیر تغییر ایجاد نشده است، گفت: چند روگذر و زیر گذر در سنندج باید ایجاد شود و در زمینه تامین اعتبار مورد نیاز شهرداری را حمایت خواهیم کرد.
او تصریح کرد: یکی از برنامه های ما این است در هر شهرستان یک پروژه شاخص با پشتیبانی استانداری و فرمانداری ها تعریف و اجرا شود.
آرش لهونی اضافه کرد: یکی از ظرفیت های خوب گردشگری سنندج مسیر ۶ کیلومتری قشلاق – گریزه است و براساس طرح تفصیلی در آینده این مسیر به مرکز شهر سنندج تبدیل می شود و با توجه به اینکه منبع آب این رودخانه پایدار است طرح گردشگری مثل زاینده رود را در آن اجرا خواهیم کرد.
وی خبر داد: به منظور کاهش شکاف توسعه بین کردستان و سایر استان های کشور نیاز به اقدامات و بودجه جهشی داریم و در این راستا پیشنهاد تشکیل شورای توسعه استان را ارائه کرده ایم.
استاندار کردستان بیان کرد: بر اساس ساختار تعیریف شده معاون اول رئیس جمهور رئیس شورای توسعه کردستان و وزرای کلیدی هم عضو آن هستند و از دیگر مسئولان کشوری هم با توجه به دستور کارهای هر جلسه دعوت به حضور خواهیم کرد.
به گفته وی قانون ساماندهی مرزنشینان به دلیل مشکلی که با بانک مرکزی در ارتباط با سهمیه ارزی آن وجود دارد، هنوز برای اجرا ابلاغ نشده است.
وی اضافه کرد: یکی از ظرفیت های مورد غفلت استان، معدن است که تاکنون بهره قابل قبولی از آن برده نشده است.
لهونی گفت: ذخیره مواد معدنی در معدن صبانور قروه بر اساس بررسی انجام شده به ۵۰۰ میلیون تن رسیده است و با اجرای آن برای ۲ هزار نفر به طور مستقیم و پنج هزار نفر غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
به گفته لهونی پیشنهاد تاسیس فرهنگستان زبان کُردی در دانشگاه کردستان داده شده است تا با نظارت این فرهنگستان در بخش هایی هم چون اسامی روستاها، معابر و خیابان ها به طور اصولی کار انجام شود.
او افزود: در استان ۳۷۰ کیلومتر راه چهار خطه داریم و بخشی از کریدور شمال غرب جنوب غرب کشور که از استان ما می گذرد دارای پیشرفت فیزیکی رضایت بخشی نیست.
به گفته وی تکمیل پروژه کریدور شمال غرب جنوب غرب جزو پروژه های اولویت دار در دولت چهاردهم تعیین شده و قرار است اعتبارات مطلوبی به آن تخصیص داده شود.
وی با اشاره به اینکه شاخص آسفالت راه های روستایی کردستان نسبت به میانگین کشوری مطلوب نیست، گفت: در این مدت حدود ۹۴ کیلومتر راه روستایی در استان آسفالت شده است و سعی خواهد شد در این زمینه با سرعت بیشتری کار پیش رود.
لهونی اضافه کرد: رفع نقاط حادثه خیر در محورهای استان رضایت بخش نیست و بر رفع این نقاط تمرکز کرده ایم تا دیگر شاهد حوادث ناگوار و مرگ دلخراش مردم در این مسیرها نباشیم.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه های ما پیگیری اتصال راه آهن سنندج به مرز باشماق است.
وی اعلام کرد: تبلیغات دستگاه های اجرایی باید بدون نگاه تبعیض آمیز به سمت نشریات محلی هدایت شود.
وی به صراحت اظهار داشت: هیچ دخالتی در انتشار مطالب و رویکرد انتقادی هفته نامه سیروان نداشته و نخواهم داشت چرا که معتقدم رسانه باید رسالت واقعی خود را نشان دهد تا در جامعه تاثیرگذار باشد و لذا این کار را باید ابتدا از خودمان آغاز کنیم.
به گفته لهونی عزل و نصب مدیران دستگاه های اجرایی در اختیار وزارتخانه های مربوطه است هرچند این اقدام با هماهنگی و تایید استاندار انجام می شود.
استاندار کردستان تصریح کرد: خواستار تعیین تکلیف مدیران دستگاه های اجرایی استان در سطح وزارتخانه ها و سازمان ها شده ایم.
به گفته وی در استانداری هم روند تغییر معاونین و مدیران در حال انجام است ما نماینده دولت دکتر پزشکیان هستیم و بی شک فردی که مخالف این دولت باشد را به عنوان مدیر انتخاب نخواهیم کرد.
او خاطر نشان کرد: برنامه ما این است که در دولت وفاق از همه جناح های سیاسی و همراه و موافق گفتمان دکتر پزشکیان بهره بگیریم ضمن اینکه نسبت به افرادی که به طور مستقیم برای پیروزی دکتر پزشکیان در انتخابات زحمت کشیدند و تلاش کردند نگاه ویژه داریم و از توان آنها بهره خواهیم گرفت.
به گفته لهونی حذف افراد باتجربه و توانمند به دلیل گرایش سیاسی به نفع استان نیست، به ۷۰ درصدی که پای صندوق های رای نیامدند هم نگاه ویژه ای داریم چرا که باورمان این است مردم ما مشکلی با نظام ندارند.
لهونی با اشاره به اینکه طی سال های اخیر مسائلی هم چون عملکرد نامطلوب برخی مدیران باعث شده جمعیت کمتری پای صندوق های رای حاضر شوند.
او درباره زیرساخت های حمل و نقل استان اظهار کرد: فرودگاه سنندج ۲ پرواز و فرودگاه سقز یک پرواز در هفته دارد و با شرکت های هواپیمایی در راستای افزایش تعداد پروازها وارد مذاکره شده ایم.
وی افزود: از حوزه ورزش هم غافل نبوده ایم و سعی داریم با مشورت صاحب نظران و با استفاده از اعتبارات مسئولیت های اجتماعی بخشی از نیازهای مالی این بخش را تامین کنیم.
استاندار کردستان گفت: کمیته ای در استان ویژه پیگیری وعده های داده شده به مردم تشکیل شده است و در قالب این کمیته منابع مالی ناشی از مسئولیت های اجتماعی واحدهای تولیدی را به سمت و سوی رفع بسیاری از مشکلات استان سوق خواهیم داد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰