تاریخ انتشار : شنبه 26 آبان 1403 - 10:57
کد خبر : 3955

این خبر را با دقت بخوانید:

شهروندان در صورت مشاهده هرگونه آزار و خشونت علیه کودکان مراتب را با شماره تلفن ۱۲۳ به اورژانس اجتماعی کردستان اطلاع دهند

شهروندان در صورت مشاهده هرگونه آزار و خشونت علیه کودکان مراتب را با شماره تلفن ۱۲۳ به اورژانس اجتماعی کردستان اطلاع دهند
محسن شجاعی در گفتگو با کوردنامه با تاکید بر اینکه هیچ کودکی بدون اذن قاضی و دستگاه قضایی به موسسات خیریه نگهداری کودکان سپرده نمی شود، گفت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه خشونت و آزار کودکان می توانند مراتب را با شماره تلفن 123 به اورژانس اجتماعی کردستان اطلاع دهند

کوردنامه: محسن شجاعی معاون امور اجتماعی بهزیستی کردستان در گفتگو با کوردنامه با تاکید بر اینکه هیچ کودکی بدون اذن قاضی و دستگاه قضایی به موسسات خیریه نگهداری کودکان سپرده نمی شود، گفت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه خشونت و آزار کودکان می توانند مراتب را با شماره تلفن ۱۲۳ به اورژانس اجتماعی کردستان اطلاع دهند و کارشناسان بهزیستی پس از مراجعه و تهیه گزارش، پرونده را به دستگاه قضایی ارجاع می دهند و در صورت تشخیص قاضی، کودکان تحت خشونت و تحت آزار به مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست سپرده می شوند.

با اشاره به اینکه ۱۴ مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در استان کردستان تحت نظر اداره کل بهزیستی فعالیت می کنند، گفت: از این مراکز یک مرکز بعنوان شیرخوارگاه بصورت دولتی و توسط خود بهزیستی و ۱۳ مرکز دیگر توسط موسسات خیریه اداره می شود.

وی با تاکید بر اینکه مجوز مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست فقط به مراکز خیریه داده شده و هیچ موسسه خصوصی در این موضوع دخیل نیست، اظهار کرد: از این ۱۴ مرکز، ۱۰ مرکز در شهر سنندج، ۲ مرکز در شهر قروه و ۲ مرکز در شهر سقز واقع شده است.

شجاعی خاطر نشان کرد: تعداد کودکان مراکز متغییر است اما معمولاً همیشه بین ۱۴۰ تا ۱۴۵ کودک در این ۱۴ مرکز نگهداری می شوند.

وی تصریح کرد: ساعات کاری این مراکز شبانه روزی بوده و نگهداری کودکان در این مراکز مقطعی نیست بلکه دائمی است و محیط این مراکز همچون محیط های مدرسه و مهدکودک و … نیست بلکه کاملا محیط و معماری و چیدمان همچون محیط های خانگی است و کودکان در این مراکز هیچگونه احساس غریبی با محیط پیدا نمی کنند.

به گفته وی این مراکز هیچگونه تابلویی ندارند که محرمانگی اطلاعات هویتی کودکان در آنها حفظ شود ضمن اینکه همچون همه کودکان نه در مدارس ویژه بلکه در مدارس عادی دولتی ثبت نام می شوند و بزرگترها خود به مدرسه می روند و کوچکترها با سرویس به مدارس تردد می کنند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی کوردستان با اشاره به مقاطع سنی کودکان در این مراکز گفت: مقطع سنی شیرخوار، مقطع سنی ۳ تا ۶ سال مختلط، مقطع سنی ۶ تا ۱۲ سال دخترانه، مقطع سنی ۶ تا ۱۲ سال پسرانه، مقطع سنی ۱۲ تا ۱۸ سال دخترانه و مقطع سنی ۱۲ تا ۱۸ سال پسرانه بصورت متفاوت در این مراکز نگهداری می شوند.

شجاعی افزود: غیر از بهزیستی که خود یک مرکز شیرخوارگاه را بصورت دولتی اداره می کند، موسسات خیریه دارالاحسان (دارای ۵ مرکز نگهداری)، ژینو مسکن، بوستان امید و رحمت، هانا پاکان ولات و ژینگه گولان در سنندج، موسسات خیریه انفاس (پسرانه) و سما (دخترانه) در قروه و موسسات خیریه حاج افتخار امینی (پسرانه) و حاج افتخار امینی (دخترانه) در سقز مسئولیت نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست را در سطح استان کردستان بعهده دارند.

به گفته وی هزینه نگهداری کودکان در این مراکز توسط خیرین تامین می گردد به همین دلیل مردم خداجو و خیر و نوع دوست کردستان می توانند کمک های نقدی و غیر نقدی خود را در اختیار این مراکز قرار دهند.

محسن شجاعی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد کودکانی که در موسسات خیریه تحت نظر سازمان بهزیستی نگهداری می شوند بدلیل بدسرپرستی به این مراکز آورده شده اند، گفت: برخی از این کودکان بدلیل صحنه های خشونت باری که در خانه از پدر و مادر دیده اند از ترومای شدید رنج می برند و به همین دلیل در تمامی موسسات خیریه کودکان در کردستان روانشناسان و مددکاران حرفه ای حضور دارند.

به گفته وی کارشناسان، معاونین و مدیران بهزیستی کردستان بصورت مستمر و البته سرزده از این مراکز بازدید و بر آنها نظارت می کنند و خوشبختانه هیچگونه آزار و خشونتی از سوی مددکاران و روانشناسان و کادر این موسسات مشاهده نشده است و تمامی موسسات خیریه فعال در حوزه نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در کردستان، اصول و قواعد انسانی و حرفه ای مددکاری را رعایت می کنند.

وی اضافه کرد: تمام تلاش ما این است بسیاری از کودکانی که شرایط نگهداری در مراکز تحت نظر بهزیستی را دارند در محیط خانه و در صورت اذن دستگاه قضایی به بستگان و وابستگان دارای اهلیت سپرده شوند و تا حد امکان از محیط عاطفی خانه و خانواده دور نشوند.

شجاعی تاکید کرد: هیچ کودکی بدون اذن قاضی و دستگاه قضایی به موسسات خیریه نگهداری کودکان سپرده نمی شود

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار

اقتصاد

فتوتیتر

تبلیغات