تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1401 - 22:38
کد خبر : 3254

محفل ادبی به مناسبت هفته بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در دانشگاه کردستان برگزار شد

محفل ادبی به مناسبت هفته بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در دانشگاه کردستان برگزار شد
در آستانه هفته بزرگداشت «حکیم نظامی گنجوی» شاعر بلند آوازه سده ۶ قمری، مراسمی در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در آغاز این مراسم اظهار داشت: از ۱۴ الی ۲۱ اسفندماه، به عنوان هفته بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی نامگذاری شده و در این راستا برنامه‌های مختلفی در کشور برای گرامیداشت این شخصیت‌ اصیل و نامور برگزار خواهد شد.
عیسی فلاحی افزود: متأسفانه حکیم نظامی گنجوی نسبت به دیگر شاعران سرشناس ما آنچنان که باید شناخته شده نیست و نسل جدید نیز کمتر به مفاخر ادبی ایران اهمیت می‌دهند و این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد. 
به گفته وی، حکیم نظامی به عنوان فصل مشترک ایران با همسایگان و دیگر کشورهای پارسی‌زبان به عنوان یک نیاز مشترک و عاملی برای وحدت فرهنگی، برای ایرانیان و جهانیان اهمیت دارد. 
فلاحی افزود: نیاز جامعه امروز ما احیای هویت ملی و ایرانی بوده و زبان فارسی نیز یکی از مولفه‌های احیای هویت ایرانی است و بی‌شک برگزاری چنین محافلی به پاسداشت این امر کمک خواهد کرد.

در ادامه این مراسم دکتر هیوا حسن‌پور با اشاره به اهمیت اشعار نظامی گنجوی تصریح کرد: نظامی گنجوی در طول تاریخ ادب فارسی سلطه و هژمونی خود را حفظ کرده است.
به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان، آثار غنایی نظامی مانند «لیلی و مجنون »و «خسرو و شیرین» بیشتر با روح زمانه سازگار بوده و معرف شخصیت نظامی است زیرا این آثار مقبولیت بیشتری در فضای جامعه داشته‌اند. 
وی با اشاره به اینکه نظامی گنجوی برای کُردها حائز اهمیت است، بیان داشت: نظامی در یکی از اشعار خود اینگونه خود را معرفی میکند: «گر مادر من رئیسه کُرد، مادر صفتانه پیش من مُرد» و این نشان می‌دهد که خویش را منتسب به تبار کُرد می‌داند و در اشعارش تاثیرپذیری‌هایی از این تبار گرفته و همچنین شاعران کُرد زیادی به پیروی از نظامی گنجوی منظومه‌هایی همانند خسرو و شیرین سروده‌اند.

در ادامه این همایش دکتر فردین حسین‌پناهی نیز افزود: یکی از ویژگی‌های داستان لیلی و مجنون فراق عاشق و معشوق است و امکان وصال برای آنها فراهم نمی‌شود و این به عشق افلاطونی و عشق عذرایی شهرت دارد.
وی گفت: در ادبیات اروپا نیز شخصیت‌های مانند لیلی و مجنون را مشاهده می‌کنیم اما به قیاس بسیاری از بزرگان ادبی، فراقی که در عشق‌های عذرایی شرقی وجود دارد در اثری مانند رومئو و ژولیت وجود ندارد.

دکتر خلیل کهریزی، دیگر سخنران این پنل در رابطه با اهمیت گونه‌شناسی ادب فارسی اظهار داشت: باید متون فارسی را بر اساس گونه‌های متعددی که در آن وجود دارد دسته‌بندی کرده و معیارهای حاکم بر هرکدام از این گونه‌ها را بررسی کنیم.
وی افزود: بر اساس گونه شناسی میتوان مشخص کرد که یک شاعر و نویسنده ایرانی چه جایگاهی در شعر و ادبیات جهانی خواهد داشت و با استفاده از این معیارهای مشخص شاعران را سنجید.
به گفته این استاد دانشگاه، حکیم نظامی در تأثیرگذاری شاعرانه، بیان الفاظ دلنشین، صور خیال سرآمد است و در این مسیر وجه شاعران و ادیبان، نویسندگان و مستشرقان را به سمت شعر و اندیشه خود جلب کرده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار

اقتصاد

فتوتیتر

تبلیغات