۲۰۱۷ میلادی سالی به مراتب بدتر برای کردهاست
کردنامه: مهمترین پیش بینی های موسسه آمریکایی استراتفور در مورد شرایط کشورهای ایران، عراق، ترکیه، سوریه و کردها در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱ – حضور نیروهای روسیه در سوریه مانع پیشروی بیشتر ترکیه به سمت جنوب و فراتر از الباب خواهد شد. ۲ – ترکیه سعی خواهد کرد از الباب به سمت منبج رفته و
کردنامه: مهمترین پیش بینی های موسسه آمریکایی استراتفور در مورد شرایط کشورهای ایران، عراق، ترکیه، سوریه و کردها در سال ۲۰۱۷ میلادی
۱ – حضور نیروهای روسیه در سوریه مانع پیشروی بیشتر ترکیه به سمت جنوب و فراتر از الباب خواهد شد.
۲ – ترکیه سعی خواهد کرد از الباب به سمت منبج رفته و مناطق تحت کنترل کردها را جدا و تضعیف کند.
۳ – این کشور همچنین سعی خواهد کرد برای داشتن نقش بزرگتر در رقه دست به لابی گری بزند.
۴ – آنکارا از نیروهای خود در سوریه برای مقابله با داعش و کردها بیشتر استفاده خواهد کرد.
۵ – احتمال درگیر شدن نیروهای ترکیه با کردها و نیروهای روسیه در سوریه وجود دارد.
۶ – ترکیه برای مدیریت تنش میان خود و واشنگتن که به کردهای سوریه کمک می کند، تلاش خواهد کرد.
۷ – ترکیه خواهد کوشید برای پیچیده تر نشدن جنگ در سوریه، خود را به روسیه نزدیک تر کند.
۸ – ترکیه در عراق نیز که در زمان امپراتوری عثمانی مرزهایش شهرهای شنگال، کرکوک،اربیل وموصل را در بر می گرفت، تلاش خواهد کرد نفوذ خود را افزایش دهد.
۹ – همچنین مانند گذشته با ایران بر سر نفوذی که بر اثر خلا ایجاد شده پس از شکست داعش در موصل ایجاد می شود، رقابت خواهد کرد. تجدید فعالیت ترکیه در شمال عراق و سوریه محور نفوذ ایران را در شمال سوریه و عراق تهدید می کند اما ایران از راه های زیادی می تواند به آن پاسخ دهد.
۱۰ – دولت عراق شیعیان را در بغداد علیه آنچه اشغال ترکیه می نامد، خواهد شورانید.
۱۱ – همچنین بر نیروهای نظامی شیعه برای سد کردن ترکیه با استفاده از تفرقه موجود میان کردها تکیه خواهد کرد.
۱۲ – عربستان سعودی و دیگر کشورهای همکاری خلیج فارس که نفوذ کمتری در عراق دارند برای بالا بردن منافع اعراب سنی بر ترکیه تکیه خواهند کرد.
۱۳ – بازپس گیری موصل کردهای عراق را بیشتر متفرق خواهد کرد.
۱۴ – تلاش برای کنترل قلمرو و نفوذ بیشتر، حزب دموکرات کردستان عراق را که تحت حمایت ترکیه است در مقابل حزب اتحادیه میهنی کردستان قرار خواهد داد. تنش همچنان در کرکوکِ مملو از نفت ادامه خواهد داشت.
۱۵ – حزب دموکرات خواهد کوشید آنچه را که در کرکوک به دست آورده حفظ کند. بغداد هم می کوشد با کمک ایران آن را بازپس بگیرد این امر همکاری نفتی میان اربیل و بغداد را با مانع روبه رو می کند.
۱۶ – علیرغم دستاوردهای زیادی که کردها در جنگ با داعش به دست آورده اند رقابت های پیش رو هر گونه تلاشی را برای متحد کردن کردها با مشکل روبه رو خواهد کرد.
۱۷ – روسیه در راستای راهبردش به ایفای نقش برقرار کننده صلح و “خرابکاری” در خاورمیانه ادامه خواهد داد تا در نزد غرب چانه زنی کند.
۱۸ – همچنان راهحل صلحآمیز برای سوریه دور از دسترس باقی خواهد ماند.
۱۹ – روسیه با بدتر شدن روابط ایران و آمریکا همچنان نزدیک به تهران باقی میماند.
۲۰ – در عین حال توافق هستهای ایران در چند جبهه همزمان با ورود ایران به سال برگزاری انتخابات به چالش کشیده میشود
دولت جدید آمریکا به دنبال یک رویکرد سرسخت تر در قبال ایران خواهد بود.
۲۱ – رقابت ایران و ترکیه در شمال سوریه و عراق تشدید خواهد شد.
۲۲ – ترکیه بر ایجاد حوزه نفوذ خود و همچنین مهار جدایی طلبان کرد تمرکز خواهد کرد در حالی که ایران برای دفاع از حوزه نفوذش تلاش خواهد کرد.
۲۳ – عملیات نظامی در سال ۲۰۱۷ هرچه بیشتر گروه تروریستی داعش را تحلیل خواهد برد
۲۴ – رقابت برای تصرف اراضی، منابع و نفوذ در میان بازیگران محلی و منطقهای تشدید خواهد شد.
۲۵ – داعش نیز به رغم تضعیف شدن به لحاظ نظامی روبه تاکتیکهای تروریستی و شبه نظامی آورده و انجام حملات تروریستی در خارج را تشدید خواهد کرد.
۲۶ – القاعده نیز احتمالا در سال ۲۰۱۷ فعالتر خواهد بود؛ چراکه مشغول بازسازی آرام و تدریجی خود در مکانهایی مثل شمال آفریقا و شبه جزیره عرب بوده است.
۲۷ – نظارت بر تحرکات کردها در شمال سوریه و جلوگیری از تاسیس منطقه فدرال کردی در شمال سوریه بر دور کردن اسد از قدرت ارجحیت دارد.
برچسب ها :کردنامه استراتفور کرد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰