تاریخ انتشار : شنبه 10 آذر 1397 - 22:23
کد خبر : 902

گدایان شیک‌پوش سیار؛ پدیده‌ای نو در تکدی‌گری

گدایان شیک‌پوش سیار؛ پدیده‌ای نو در تکدی‌گری

کردنامه: تکدی‌گری یا در اصلاح عام همان گدایی معضلی اساسی در شهرهاست که چهره جوامع انسانی را هم زشت کرده است. نشستن در معابر، خیابان‌ها و اماکن عمومی، دست دراز کردن جلوی مردم، تظاهر به نقص عضو و مراجعه به درب منازل و ادارات برای گدایی از گذشته تاکنون به عنوان روش‌های رایج برای تکدی

کردنامه: تکدی‌گری یا در اصلاح عام همان گدایی معضلی اساسی در شهرهاست که چهره جوامع انسانی را هم زشت کرده است.

نشستن در معابر، خیابان‌ها و اماکن عمومی، دست دراز کردن جلوی مردم، تظاهر به نقص عضو و مراجعه به درب منازل و ادارات برای گدایی از گذشته تاکنون به عنوان روش‌های رایج برای تکدی گری وجود داشته است.

اما چند سالیست که با گدایان شیک پوش سیاری روبرو هستیم که در محافل عمومی و انظار جامعه سبز می‌شوند و پسر، دختر و زن و مرد جوان و یا سالمند هستند و هیچ نشانه‌ای از فردی بینوا را ندارند.

شاید بشود این نوع گدایان را پدیده‌ای نو در تکدی‌گری قلمداد کرد که با بهانه‌های واهی همچون «پول کرایه تاکسی تا خانه را ندارم»، «من گدا نیستم فقط مسافرم و در راه مانده‌ام»، «فرزندم در بیمارستان بستری شده و مقداری کمی پول برای عمل وی نیاز دارم»، و … به شکل ترحم آمیزی، احساسات مردم را به بازی می‌گیرند.

این افراد متکدی، مؤدبانه و البته گاهی اوقات همراه با سماجت درخواست خود را مطرح می‌کنند و چهره و ظاهرشان هم تمیز و شیک بوده و به گداها شبیه نیست، شاید همین مسئله هم باعث شود که شما دلتان به رحم آید و به آنها کمک کنید و یا کمک نکنید.

از دیدگاه روانشناسان علل و عوامل مؤثر در ظهور پدیده تکدی گری، «عوامل اجتماعی – اقتصادی و یا عوامل روانی و فردی» است؛ مشکلاتی همچون بیکاری، فقر مادی، پیری و از کار افتادگی، اعتیاد، معلولیت و بیماری، مسائل خانوادگی از قبیل طلاق والدین، مهاجرت به شهرها، پایین بودن درآمد در بعضی از مشاغل، بالابودن هزینه زندگی، شکاف عمیق طبقاتی و غیره از جمله این عوامل به شمار می‌روند.

اما فارغ از همه این دلایل، با افرادی هم سروکار داریم که نیازمند نیستند و پول‌های هنگفتی هم دارند اما یک نوع سیری ناپذیری و یا علل روحی روانی باعث اقدام به گدایی در آنها می‌شود.

اینکه این نوع از افراد تا چه حدی نیازمند هستند هم باز کار آسانی نیست، آنها هر چند به میزان کم، یا از شما اخاذی خواهند کرد و یا نه، جواب شما به درخواست کمک آنها منفی خواهد بود.

هر ساله در مقاطع مختلفی از سال، شهرداری هم اقدام به جمع آوری متکدیان از سطح معابر و خیابان‌ها و انتقال آنها به گرمخانه می‌کند اما متاسفانه جمع آوری گداهای سیار کار راحتی نیست و این نوع افراد در خیابان‌های سطح شهر برای خود جولان می‌دهند.

اما براساس گفته، مدیر مرکز جمع آوری و ساماندهی متکدیان شهرداری سنندج، ۱۰۳ متکدی در شش ماهه نخست امسال در سطح شهر سنندج جمع آوری شده‌اند که از این تعداد ۵۶ نفر مرد و ۴۷ نفر زن بوده‌اند .

صلاح وکیلی اضافه می‌کند: پس از جمع آوری افراد متکدی، ۶۱ نفر با اخذ تعهد کتبی ملزم به ترک تکدی گری شدند و ۱۷ نفر که از شهرها و استان‌های دیگر وارد سنندج شده بودند پس از جمع آوری و اخد تعهد به شهر و استان‌های محل سکونتشان انتقال داده شدند .

وی می‌گوید: در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، شهرداری سنندج طبق سنوات گذشته نسبت به اجرای مستمر طرح جمع آوری و ساماندهی متکدیان در سطح شهر اقدام می‌کند.

در آموزه‌های دینی ما هم نکوهیده شده است، فردی که نیاز مالی ندارد اما اقدام به گدایی می ‎ کند و از گدایی به عنوان یکی از منفورترین شغل‌ها یاد شده است.

هرچند به دلیل مشکلات اقتصادی که کشورمان با گریبانگیر است شاید متاسفانه تعداد گداها روز به روز بیشتر شود، اما می‌طلبد که در شهر فرهنگی سنندج هم، همچون چند شهر دیگر کشور که فاقد گدا هستند تدابیری را اندیشید که چهره شهر زشت نشود و شهر عاری از متکدیان باشد/ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار

اقتصاد

فتوتیتر

تبلیغات